Hindistan cevizli pasta
1 sayfadaki 1 sayfası
Hindistan cevizli pasta
Hindistan cevizli pasta
İçinde ahududu, altında çıtır çıtır bir taban - üstelik pişirmeye de gerek yok.
Uygulama Kolaylığı
Hazırlama Süresi
30 dakika
Pişirme Süresi
0 dakika
1 Porsiyon
290 kalori
16 dilim
Malzemeler:
300 gr ahududu (dondurulmuş)
175 gr kepekli bisküvi
100 gr margarin
8 yaprak jelatin
500 gr labne peyniri
300 gr tuzsuz süzme yoğurt
150 ml meyve şurubu
(vişne, böğürtlen gibi)
1 - 2 çorba kaşığı pudraşeker
400 ml süt kreması
2 - 4 çorba kaşığı rom
16 hindistan cevizli şekerleme
SÜSLEME İÇİN
Yarım demet taze nane
(soğuma süresi: 2 saat)
Nasıl Hazırlanır:
1) Ahududunun açılmasını bekleyin. Bisküvileri mutfak robotunda ufalayın. Margarini bir tavada eritin. Bisküvileri ekleyip karıştırın. Kelepçeli bir kalıbın içine yağlı kağıt yayın. Ufalanmış bisküviyi kalıba alıp bir taban oluşturun. Üzerine iyice bastırın. Soğuk bir ortamda bekletin.
2) Bu arada soğuk suda jelatini yumuşatın. Labne peynirini yoğurt, meyve şurubu ve pudraşekeri ile karıştırın. Jelatinin suyunu sıkın ve küçük bir tencerede kısık ateşte eritin. 2 - 3 çorba kaşığı labne karışımdan ekleyin. Ardından karışımın tamamını ilave edin. Süt kremasını çırpıp rom ve ahududuyu ekleyin.
3) Kremayı bisküvi tabanının üzerine yayın. Pastanın üzerini kapatıp soğuk bir ortamda bekletin. Pasta donmaya başladığında hindistan cevizli şekerlemeleri üzerine yerleştirin. Pastayı en az 2 saat buzdolabında bekletin. Dilerseniz servis yapmadan evvel nane yapraklarını yıkayıp pastayı süsleyin.
İçinde ahududu, altında çıtır çıtır bir taban - üstelik pişirmeye de gerek yok.
Uygulama Kolaylığı
Hazırlama Süresi
30 dakika
Pişirme Süresi
0 dakika
1 Porsiyon
290 kalori
16 dilim
Malzemeler:
300 gr ahududu (dondurulmuş)
175 gr kepekli bisküvi
100 gr margarin
8 yaprak jelatin
500 gr labne peyniri
300 gr tuzsuz süzme yoğurt
150 ml meyve şurubu
(vişne, böğürtlen gibi)
1 - 2 çorba kaşığı pudraşeker
400 ml süt kreması
2 - 4 çorba kaşığı rom
16 hindistan cevizli şekerleme
SÜSLEME İÇİN
Yarım demet taze nane
(soğuma süresi: 2 saat)
Nasıl Hazırlanır:
1) Ahududunun açılmasını bekleyin. Bisküvileri mutfak robotunda ufalayın. Margarini bir tavada eritin. Bisküvileri ekleyip karıştırın. Kelepçeli bir kalıbın içine yağlı kağıt yayın. Ufalanmış bisküviyi kalıba alıp bir taban oluşturun. Üzerine iyice bastırın. Soğuk bir ortamda bekletin.
2) Bu arada soğuk suda jelatini yumuşatın. Labne peynirini yoğurt, meyve şurubu ve pudraşekeri ile karıştırın. Jelatinin suyunu sıkın ve küçük bir tencerede kısık ateşte eritin. 2 - 3 çorba kaşığı labne karışımdan ekleyin. Ardından karışımın tamamını ilave edin. Süt kremasını çırpıp rom ve ahududuyu ekleyin.
3) Kremayı bisküvi tabanının üzerine yayın. Pastanın üzerini kapatıp soğuk bir ortamda bekletin. Pasta donmaya başladığında hindistan cevizli şekerlemeleri üzerine yerleştirin. Pastayı en az 2 saat buzdolabında bekletin. Dilerseniz servis yapmadan evvel nane yapraklarını yıkayıp pastayı süsleyin.
birtanem- moderatör
- Mesaj Sayısı : 48
Yaş : 52
Kayıt tarihi : 12/08/07
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz