SU DAMLASI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

alman pastasi

Aşağa gitmek

alman pastasi Empty alman pastasi

Mesaj  birtanem Ptsi Ağus. 13, 2007 11:08 pm

alman pastasi Alman_pastasi













HAMUR MALZEMELERİ
10 g Pakmaya kuru hamur mayası (veya 21 g Pakmaya yaş maya), 250 g un, 125 g süt, 1,5 çorba kaşığı toz şeker (25 g), 1,5 çorba kaşığı margarin (25 g). 1 çay kaşığı tuz (3 g)
KREMA MALZEMELERİ 250 g süt, 2 çorba kaşığı un (30 g), 1 çorba kaşığı nişasta (15 g), 60 g margarin, yarım paket vanilya (2,5 g), 1 adet yumurta sarısı, yarım su bardağı pudra
şekeri (80 g)
ÜST SÜSLEME MALZEMELERİ Yarım su bardağı un (50 g), 25 g margarin, 1,5 çorba kaşığı toz şeker (25 g)
HAZIRLANIŞI
Giriş bölümünde anlatılan yöntemle hamuru hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra 1 defa katlayın ve 10 dakika daha dinlendirin. Sonra 20-35 cm çapında bir yuvarlak olarak açın ve altı yağlanmış tepsiye yerleştirin. 10-15 dakika daha beklettikten sonra 190°C ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Soğuyunca ortasından enine kesip hazırladığınız kremayı ortasına yayın. Üst kısmını yerleştirin ve hazırladığınız toz üst süsleme karışımını serpin
birtanem
birtanem
moderatör
moderatör

Kadın Mesaj Sayısı : 48
Yaş : 52
Kayıt tarihi : 12/08/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz